TRACII

Tracii sunt cei mai vechi locuitori din spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic

Zamolxe's Blog

Am creat acest blog in speranta ca voi reusi sa va readuc interesul pentru istoria romanilor.
Cine suntem? De unde venim? Care sunt stramosii nostri?
Acestea sunt intrebari pe care ar trebui sa si le puna fiecare , incercand sa afle cat mai mult.

Textele de pe acest blog nu sunt scrise de mine pentru ca nu sunt istoric, sunt doar pasionat de istorie. O sa mentionez de fiecare data sursa acestor articole de pe blog.

Propunere Pentru Noul Drapel Al Romaniei

luni, 15 noiembrie 2010

Dionii

Dionii
     Unul dintre importantele neamuri din Muntii Rodopi, asezati în numar mare, pe cursul superior al râului Nestos (Mesta), asa cum precizeaza în sec.V îe.n. Tucidide. Li se mai spunea si machairophorii, adica "purtatorii de sabii scurte si încovoiate". Dionii se numara printre triburile trace care si-au pastrat independenta fata de regatul odrisilor, angajându-se în armata lui Sitalkes.
     Unii istorici considera pe dioni o ramura a bessilor, care urmare a denumirii de diobessi folosita de Plinius cel Batrân, în Istoria naturala, denumire care desemna populatia traca din preajma izvoarelor si de pe cursul superior al Fluviului Hebrus. 
     Dupa parerea lui V.Pârvan, dioii mentionati de Tucidide ar putea fi identificati cu o populatie dacica. Staruinta cu care revine totusi în izvoare localizarea dionilor între Srtymon si Hebrus pare sa nu lase nici o îndoiala asupra originii lor sud-tracice.
http://www.enciclopedia-dacica.ro/

Niciun comentariu:

Felicitari Valentine's Day

Felicitari 8 Martie

Felicitari Halloween

Felicitari Craciun

Felicitari Anul Nou