TRACII

Tracii sunt cei mai vechi locuitori din spaţiul Carpato-Danubiano-Pontic

Zamolxe's Blog

Am creat acest blog in speranta ca voi reusi sa va readuc interesul pentru istoria romanilor.
Cine suntem? De unde venim? Care sunt stramosii nostri?
Acestea sunt intrebari pe care ar trebui sa si le puna fiecare , incercand sa afle cat mai mult.

Textele de pe acest blog nu sunt scrise de mine pentru ca nu sunt istoric, sunt doar pasionat de istorie. O sa mentionez de fiecare data sursa acestor articole de pe blog.

Propunere Pentru Noul Drapel Al Romaniei

joi, 3 februarie 2011

Odomantii

     Neam trac numeros, pomenit des in izvoarele antice: Herodot, Aristofan, Tucidide, Strabon, Pliniu cel Batrin si Stephanos din Bizant mentioneaza teritoriul locuit de odomanti ca fiind cuprins intre fluviul Strymon (Struma) si Nestos (Mesta), la nord de orasul Siris (azi Serres). De la Herodot aflam ca ei lucrau in bogatele mine de aur si argint ale muntelui Pengeu (azi Pirnar-dag, Kusnita) Odomantii sint pomeniti si de Aristofan in comedia "Acarnienii", reprezentata la Atena in 425 i.e.n. Theoros, sol al atenienilor la curtea regelui odris Sitalkes il caracterizeaza ca fiind neamul cel mai razboinic din Tracia. Tucidide scrie despre sprijinul militar dat de odomanti sub conducerea regelui lor Polles, atenienilor in anul 422 î.e.n. in timpul razboiului peloponesiac.
     Cleon, om politic atenian, a asteptat la Eion intoarcerea soliilor trimise lui Perdiccas, caruia ii cerea sa vina cu armata, potrivit prevederilor aliantei si  in Tracia, lui Polles, regele odomantilor. De aici rezulta ca in fruntea tribului se afla un basileu cu atributii militare. Atenienii contau pe sprijinul regelui trac caruia ii cereau sa aduca cat mai multi traci. http://www.enciclopedia-dacica.ro/

Niciun comentariu:

Felicitari Valentine's Day

Felicitari 8 Martie

Felicitari Halloween

Felicitari Craciun

Felicitari Anul Nou